Zbor deasupra unui cuib de cuci – 19 mai, spectacol de teatru

Primăria Municipiului Mediaș în parteneriat cu Teatrul de Artă Deva prezintă spectacolul de teatru Zbor deasupra unui cuib de cuci, duminică, 19 mai 2019, de la ora 18.00 la Sala Traube.
Despre o lume lipsită de toleranță, despre lupta dintre ,,normalitate” și respectarea normelor societății, despre revolta și dreptul la alegere, despre iubire sau efectele lipsei sale… De ce trebuie să fim toți la fel? Cine decide ce e bine și ce e rău? Cât de mult poate suferi un om? Pentru toate aceste întrebări veți găsi, poate, răspunsurile în montarea-eveniment a spectacolului. Zbor deasupra unui cuib de cuci” după Ken Kesey, un spectacol de Marius Oltean.
Prețul unui bilet este de 10 lei. Biletele sunt puse în vânzare la Centrul de Informare Turistică, Str. Nicolae Iorga nr. 2.
Intrarea persoanelor între 10 -18 ani este liberă, în limita locurilor disponibile.
Părinții care nu au cu cine lăsa copiii sub 10 ani acasă, pot achiziționa un bilet de 10 lei, pentru sala special amenajată cu jocuri și ateliere creative, din incinta Sălii Traube.

Lupul și oița – teatru pentru copii – 19 mai

Primăria Municipiului Mediaș în parteneriat cu Teatrul de Artă Deva prezintă spectacolul de teatru pentru copii Lupul și Oița, duminică, 19 mai 2019, începând cu ora 11.00 la Sala Traube.
O oiță dolofană și simpatică, pe nume Doli, dorește să se mute într-o frumoasă poeniță din pădure. Un lup, cam într-o ureche, pe nume Lupu-Pupu, înfometat nevoie mare, poftește, ce să vezi, tocmai la delicioasa noastră oiță.
Oița însă, e isteață și curajoasă și nu prea are chef să fie servită la masa de prânz. De aici și șirul de năzdrăvănii pe care le pune la cale pentru a scăpa de pofticiosul îmblănit.
Un spectacol la care cei mici, dar și cei mari se vor amuza copios.
Vă așteptăm să ne distrăm împreună!!!                                                                                     Biletele sunt puse în vânzare la Centrul de Informare Turistică, Str. Nicolae Iorga nr. 2, cu program de luni până vineri, între orele 8.00 – 16.00.

 

Noaptea muzeelor 18 mai

Primăria Municipiului Mediaș, prin Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret, organizează în data de 18 mai, un eveniment deosebit care marchează Ziua Internaţională a Muzeelor.
Astfel, Muzeul Municipal Mediaş și Casa Memorială ”St. L. Roth”, împreună cu Muzeul Gazelor Naturale, Casa Memorială ”Hermann Oberth” și Sinagoga Mediaș se alătură celor peste 3.000 de instituții europene care vor organiza la sediile lor Noaptea Muzeelor.
În acest an este pentru a cincea oară când la Mediaş se organizează un program unitar dedicat acestui eveniment muzeistic, fiind implicate toate instituţiile locale de profil, ceea ce oferă publicului posibilitatea parcurgerii unui veritabil tur cultural al muzeelor și caselor memoriale medieşene.
Accesul este gratuit.

Produs de Cluj 17-19 mai

Suntem Produs de Cluj, cel mai fain târg din Ardeal şi vă aşteptăm între 17 şi 19 mai în Piaţa Corneliu Coposu din Mediaş  cu toate cele bune de pe la noi, la evenimentul susţinut de Consiliul Judeţean Cluj.
 
Revenim la Mediaş, cetatea Luminii, cu preparate alimentare tradiţionale din lapte şi carne, uleiuri presate la rece, dulceţuri, sucuri, ceaiuri şi siropuri naturale, cu miere de albine, ciocolată şi prăjituri de casă, turtă dulce şi vinuri. Artizanii clujeni vor expune costume populare din zona Transilvaniei, cojoace şi produse de marochinărie, bijuterii lucrate de mână, obiecte sculptate în lemn, sticlă ornamentală şi ceramică. Aducem şi ceteraşi de la Cluj care vor acompania artiştii care vor prezenta zilnic spectacole de folclor, cântece şi jocuri populare.

”Te iubesc, dar nu pe tine”

Primăria Municipiului Mediaș și SC ArtStigma Cărăbuș prezintă piesa de teatru: ,,Te iubesc, dar nu pe tine” , miercuri 15 mai, de la ora 18.00, la Sala Traube. O poveste plină de umor și de încurcături, o piesă ce iese din tipare și pune sub lupă relația de cuplu.   ”Te iubesc, dar nu pe tine”, în regia lui George Buzoianu, este o piesă recomandată tuturor.
Distribuția este formată din: Paula Chirilă, Leonid Doni, Tania Popa, Anca Dinicu și Andreas Petrescu.
Intrarea persoanelor între 14-18 ani este liberă, în limita locurilor disponibile.
Părinții care nu au cu cine lăsa copiii sub 10 ani acasă, pot achiziționa un bilet de 10 lei, pentru sala special amenajată cu jocuri și ateliere creative, din incinta Sălii Traube.
Biletele sunt puse în vânzare la Centrul de Informare Turistică, Str. Nicolae Iorga nr. 2, cu program de luni până vineri, între orele 8.00 – 16.00, dar și înainte de spectacol la Sala Traube.   

   

Duminica de Florii

Duminica de Florii – concertul tradițional de pricesne închinat Săptămânii Mari și Sărbătorii Învierii Domnului este un eveniment organizat de Primăria Municipiului Mediaș, alături de Protopopiatul Ortodox Român Mediaș. Am pregătit pentru dumneavoastră pricesne și cântece religioase interpretate de soliștii vocali Emilia Muntean, Diana Crețu, Aurelian Suciu și Dan Filuț Tabără, dar și un recital de excepție susținut de Corala Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil a Catedralei Ortodoxe Mediaș, însoțit de un cuvânt de învățătură rostit de Părintele Protopop Ovidiu Ioan Găban, despre însemnătatea, semnificațiile și simbolurile Sărbătorii Floriilor și a Învierii Domnului.
Vă invităm Duminică, 21 aprilie 2019 la Sala Traube, cu începere de la ora 18.00, la un eveniment artistic și cultural de suflet, care să aducă, în fiecare dintre noi, pacea și lumina Sărbătorilor Pascale.

 

,,Bibicu’ din nou pe scenă” – 20 aprilie 2019

Primăria Mediaș împreună cu Asociația Teatrul Popular organizează ediția a XIII-a a Festivalului interșcolar de teatru ,,Bibicu’ din nou pe scenă”. În cadrul evenimentului vor concura trupe de teatru reprezentând liceele, școlile din Mediaș si din împrejurimi.
Tinerii actori vor prezenta piese din dramaturgia românească și cea universală.
La finalul festivalului concurs se vor oferi premii (trofee) și diplome de merit.
Notați în agendă: 20 aprilie, ora 10.00, Sala Traube !

 

ArtPedia, 16-17 aprilie 2019

Școala Gimnazială nr.7 în parteneriat cu Primăria Municipiului Mediaș organizează festivalul – concurs ArtPedia. Peste 150 elevi din județul Sibiu participă în această săptămână la o nouă ediție a festivalului ce se desfășoară în perioada 16 – 17 aprilie, la Sala Traube, începând cu ora 9.30. Concursul deține secțiuni de folclor, muzica ușoară, dans modern si teatru. Începând cu acest an, festivalul este unul județean și este cuprins în Calendarul activităților extrașcolare județene Sibiu.  
Intrarea este liberă.

Povești de Paști, 15 – 30 aprilie 2019

În perioada 15 – 30 aprilie 2019, Primăria Municipiului Mediaș organizează o expoziție de carte tematică denumită ’’Povești de Paști’’, la Biblioteca Municipală ’’St. L. Roth’’ Mediaș.

Sărbătorile Pascale se apropie și cum putem să le povestim mai bine copiilor despre însemnătatea acestor zile și despre tradițiile din jurul Paștelui, decât cu povești frumoase. Despre Iisus și povestea Învierii, despre ouă colorate și bineînțeles, despre iepurași.

Am adunat cele mai frumoase cărți pentru copii despre obiceiurile și tradițiile pascale pe care să le citiți împreună cu cei mici în vacanța care se apropie!

Târgul de Paște, Piața Regele Ferdinand I, 11.04.2019

Primăria Municipiului Mediaș organizează Târgul de Paște în data de 11.04.2019, în piața Regele Ferdinand I.

La Târgul de Paște vor participa 16 unități școlare. S-au înscris 8 școli și 8 grădinițe din Municipiul Mediaș și Ighișul Nou, de la care vor fi prezenți 1043 copii. Totodată, la acest eveniment și-au anunțat participarea și ONG-uri din municipiul de pe Târnava Mare.

Preșcolarii și elevii vor participa la jocuri, concursuri și ateliere de creație. Târgul se desfășoară între orele 10.00 – 15.00.