Meci de baschet la Mediaș

Meci de baschet la Mediaș

Echipa de baschet a Clubului Sportiv Municipal Mediaș va disputa o partidă pe teren propriu, avându-i ca adversari pe membrii echipei CSM II Oradea.

Iubitorii baschetului sunt așteptați joi, 14 decembrie, cu începere de la ora 17.00,  la Sala Sporturilor din municipiu, pentru a încuraja echipa locală.

Intrarea este liberă.

Târgul de Crăciun de la Mediaș se încheie luni, 18 decembrie

Târgul de Crăciun de la Mediaș se încheie luni, 18 decembrie

Ca urmare a decretării zilelor de 14, 15 și 16 decembrie drept perioadă de doliu național, în memoria Maiestății Sale Regale Regele Mihai I, programul Târgului de Crăciun care se desfășoară la Mediaș a suferit unele modificări.

Astfel, toate manifestările programate pentru aceste trei zile au fost redistribuite în perioada premergătoare zilelor de doliu național.  Concertele care urmau să aibă loc în 14, 15 și 16 decembrie se vor desfășura în data de 18 decembrie, când va avea loc și închiderea oficială a ediției de anul acesta a Târgului de Crăciun din municipiul nostru.

În data de 18 decembrie, de la ora 14:00, îi invităm așadar pe toți medieșenii să ia parte la recitalurile pregătite special pentru ei, care vor include atât artiști locali cunoscuți sau tinere talente, cât și nume consacrate ale scenei românești.

Programul zilei de 18 decembrie va fi deschis de către Kadar Bianca și Iulia Lepădat, urmate de către artiștii locali Vasile Pădure, Narcisa Luncan și Cosmina Fulea.

Seara de închidere a Târgului de Crăciun îi are ca invitați speciali pe binecunoscuții Nicola, Cătălin Crișan și Proconsul.

Afișele și pliantele cu programul vor fi distribuite atât în oraș, cât și în localitățile învecinate.

Dezbateri privind accesarea finanțărilor pentru acțiuni culturale în județul Sibiu în 2018

Propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare la Ghidul privind accesarea finanțărilor nerambursabile din fonduri publice pentru programe, proiecte și acțiuni culturale în județul Sibiu în anul 2018

Vă aducem la cunoştinţă publică faptul că urmează să fie inițiat Proiectul de Hotărâre privind aprobarea Ghidului privind accesarea finanțărilor nerambursabile din fonduri publice pentru programe, proiecte și acțiuni culturale în județul Sibiu în anul 2018.

Persoanele fizice sau juridice interesate pot depune în scris, până în data de 12.01.2018 propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare la Ghidul privind accesarea finanțărilor nerambursabile din fonduri publice pentru programe, proiecte și acțiuni culturale în județul Sibiu în anul 2018.

Propunerile pot fi trimise d-nei Ioana Preda – inspector de specialitate – Serviciul Strategii, Dezvoltare Economică şi Socială –  Consiliul Judeţean Sibiu, la adresa de e-mail:  ioana.preda@cjsibiu.ro

Vă mulțumim.

 

Ghid de finanțare pentru acțiuni culturale 2018

Anexa 1a – Formular tip de propunere a proiectelor

Anexa 1b – Declarație de imparțialitate

Anexa 1c – Declarație pe proprie răspundere

Anexa 1d – Declarație de confidențialitate

Anexa 1c – Contract de finanțare

 

Târg de Crăciun la Mediaș

Târg de Crăciun la Mediaș

În perioada 5 – 16 decembrie, Piața Regele Ferdinand a municipiului Mediaș va găzdui un eveniment deosebit – „Târgul de Crăciun“. Timp de aproape două săptămâni, centrul orașului va fi animat de grupuri de colindători, ateliere interactive, precum și numeroase concerte.

Deschiderea oficială a târgului va avea loc în data de 5 decembrie, la ora 17:00, iar seara se va încheia cu două concerte deosebite, susținute de Ricardo Caria și Compact. De asemenea, în aceeași seară va avea loc și inaugurarea patinoarului din Piața Regele Ferdinand I, care se dorește a fi deschis până la sfârșitul lunii februarie. Special pentru copii, în seara inaugurării târgului vor fi prezenți la Mediaș și membrii trupei de animatori OAKI, care, timp de câteva ore, îi vor purta pe cei mici în lumea poveștilor.

În fiecare zi a Târgului de Crăciun, pe scena amplasată vor urca grupuri de colindători ai unităților de învățământ din Mediaș și din satele învecinate, precum și ale unităților de cult sau ale diferitelor instituții din municipiu.

O noutate a acestei ediții o constituie cele trei activități interactive – „Învață să patinezi cu personaje de poveste“, „Schimb de jucării“ și „Lumea poveștilor cu Moș Crăciun și spiridușii săi“, la care sunt așteptați toți copiii din oraș.

Serile Târgului de Crăciun de la Mediaș se vor încheia într-o atmosferă de sărbătoare, creată de artiști locali precum Ansamblurile Folclorice „Purtata“, „Doina Dârlosului“, „Almășanul“ și „Cununa Blăjelului“. Pe scena târgului vor mai susține recitaluri în data de 15 decembrie Nicola și Cătălin Crișan, iar în ultima zi a evenimentului, 16 decembrie, este programat concertul formației Proconsul.

Eveniment de recunoaștere a voluntariatului: Gala Voluntarilor

Primăria Municipiului Mediaș organizează în data de 5 decembrie, de la ora 15.00, la Sala Traube, un eveniment de recunoaștere și de premiere a meritelor voluntariatului din municipiul Mediaș: GALA VOLUNTARILOR.

La nivelul orașului nostru s-au desfăşurat peste 30 de activităţi, în care s-a pus accentul pe comunicare, ecologizare, voluntariat, socializare, stoparea violenţei, promovarea lecturii, a sportului minţii, a respectului pentru drepturile omului şi demnitatea umană, stimularea dialogului social, combaterea și prevenirea abandonului școlar, impulsionarea copiilor în stimularea creativității şi acceptarea persoanelor dezavantajate în grupurile locale.

Proiectele de voluntariat în care s-au implicat medieșenii au fost organizate cu ocazia aniversării a 750 de ani de atestare documentară a Mediașului, a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului, a Zilei Internaționale a Copilului, a Festivalului Mediaș, cetate medievală, a Let’s do it, Mediaș, a Pink Enter, a Crosului Bucuriei, a Marathonului Mediaș Bike, a Bazarului de Paște, a Festivalului Recoltei, a Concursului național de lectură Bătălia Cărților, a Bucuriei Mișcării, a Marșului pentru viață, a Plantării de puieți, a Concursului internațional Înflorim Europa.
Gala Voluntarilor se desfășoară cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntariatului, cu scopul de a oferi recunoaștere și apreciere celor care dăruiesc și se implică în comunitate, în timpul lor liber, promovând alături de reprezentanții administrației publice locale, educația de calitate și dezvoltând servicii noi, în folosul cetățeanului.

Peste 400 de voluntari din instituțiile de învățământ, din organizații neguvernamentale, societăți comerciale, vor fi premiați în lumina reflectoarelor pe scena Sălii Traube, deoarece prin bunătate, umanitate și altruism sunt exemple pozitive pentru cei din jur, indiferent de vârstă și domeniul în care își desfășoară activitatea.

Primăria Municipiului Mediaș le mulțumește și apreciază implicarea tuturor voluntarilor, așteptându-i de asemenea la viitoarele proiecte derulate de către municipalitate!

Târg de Crăciun la Mediaș

Târg de Crăciun la Mediaș

În perioada 5 – 16 decembrie, Piața Regele Ferdinand a municipiului Mediaș va găzdui un eveniment deosebit – „Târgul de Crăciun”. Timp de aproape două săptămâni, centrul orașului va fi animat de grupuri de colindători, ateliere interactive, precum și numeroase concerte.

Deschiderea oficială a târgului va avea loc în data de 5 decembrie, la ora 17:00, iar seara se va încheia cu două concerte deosebite, susținute de Ricardo Caria și Compact. De asemenea, în aceeași seară va avea loc și inaugurarea patinoarului din Piața Regele Ferdinand I, care se dorește a fi deschis până la sfârșitul lunii februarie.

În fiecare zi a Târgului de Crăciun, pe scena amplasată vor urca grupuri de colindători ai unităților de învățământ din Mediaș și din satele învecinate, precum și ale unităților de cult sau ale diferitelor instituții din municipiu.

O noutate a acestei ediții o constituie cele trei activități interactive – „Învață să patinezi cu Moș Crăciun”, „Schimb de jucării” și „Lumea poveștilor cu Moș Crăciun și spiridușii săi”, la care sunt așteptați toți copiii din oraș.
Serile Târgului de Crăciun de la Mediaș se vor încheia într-o atmosferă de sărbătoare, creată de artiști locali precum Ansamblurile Folclorice „Purtata”, „Doina Dârlosului”, „Almășanul”, „Cununa Blăjelului”, Grupul Heruvimii din Șeica Mare. Pe scena târgului vor mai susține recitaluri în data de 15 decembrie Nicola și Cătălin Crișan, iar în ultima zi a evenimentului, 16 decembrie, este programat concertul formației Proconsul.

Mediaşul este gazda Festivalului Culturii Ortodoxe

Mediaşul este gazda Festivalului Culturii Ortodoxe

Protopopiatul Ortodox Român Mediaş, în parteneriat cu Asociaţia Culturală ”Mediaşul nostru”organizează, în zilele de 22-23 octombrie 2016, prima ediţie a Festivalului Culturii Ortodoxe.

Iniţiat cu scopul de a aduce în atenţia publicului medieşean forme mai puţin cunoscute de manifestare a culturii ortodoxe, festivalul se bucură de binecuvântarea Mitropolitului Ardealului, IPS Dr. Laurenţiu Streza, a cărui prezenţă este aşteptată într-una din zilele festivalului.

Programul include cateva momente inedite, protagoniştii acestora aflându-se pentru prima dată pe o scenă din Mediaş.

În primul rând, istoricul Marius Oprea, creator al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului Bucureşti, va susţine o conferinţă intitulată ”Martirii creştini ai Rezistenţei anticomuniste”. La începutul acestui an, Marius Oprea a început o serie de conferinţe itinerante în ţară, având drept subiect atât victimele regimului comunist, cât şi aspecte inedite din istoria pre şi post decembristă a Securităţii în România.

De departe cel mai neobişnuit moment al festivalului îl reprezintă întâmplările puse în scenă de Trupa de Teatru Nescris ”Constantin Iugan” din comuna Sant (jud. Bistrita Nasaud), unicat în Europa. Cei opt membrii ai trupei nu au nici un fel de studii de actorie, iar ceea ce pun în scenă nu sunt piese conform unor texte scrise. Este vorba doar de talentul de a improviza, pe baza unor întâmplări din realitatea imediată.

Pe scena festivalului vor mai evolua Corala ”Gheorghe Şoima„ a Protopopiatului Ortodox Român Mediaş, singura corală bărbătească din Arhiepiscopia Sibiului, Corul Catedralei Ortodoxe Române Mediaş, precum şi câteva trupe de teatru de copii, din parohiile ortodoxe Ernea, Valea Viilor şi Dumbrăveni.

Programul va fi întregit de două expoziţii, deschise, timp de două zile, în foaierul Sălii Traube. Este vorba de o expoziţie cu vânzare, de icoane pictate pe pietre de râu, şi una de fotografii de la Muntele Athos şi din Ţara Sfântă.

Gazda festivalului este Sala Traube din Mediaş, iar parteneri: Primăria Municipiului Mediaş, Revista Formula AS, Radio Ring, Nova TV, Mediaslive Radio Medias 725 si Monitorul de Medias.

Mediașul sărbătorește Ziua Națională a României!

Primăria Municipiului Mediaș îi invită pe medieșeni în data de 1 Decembrie 2017, de la ora 12:00, în Piața Corneliu Coposu, pentru a sărbători împreună Ziua Națională a României, la 99 de ani de la Unirea Transilvaniei cu România în anul 1918.

Spectacolul folcloric susținut de către artiști locali și binecunoscuta interpretă Veta Biriș, fanfara militară, parada cu cai, lansarea de carte a autorilor Romeo Stoia, Liviu Pintican Iuga coordonată de către prof. Hellmuth Knall – sunt câteva dintre elementele pregătite în program pentru toți cei prezenți la acest eveniment important pentru români.

Anul acesta, pentru a completa seria proiectelor dedicate aniversării orașului medieval, se va dezveli, la ora 13.30, în holul Primăriei, un ansamblu de plăci comemorative cu primarii Mediașului începând din anul 1559 și până în prezent.

Activitățile pentru ziua de 1 Decembrie vor începe la ora 12:00 cu programul artistic, vor continua cu momente culturale și vor culmina la ora 14:30 cu manifestările tradiționale: slujbă religioasă, depuneri de coroane și parada militară pregătită de unitățile de profil. Toate acestea vor avea loc în Piața Corneliu Coposu.

Sunt așteptați în această zi de mare sărbătoare reprezentanți ai Instituției Prefectului și ai Consiliului Județean Sibiu, ai instituțiilor de învățământ, ai societăților comerciale și ai administrației publice locale, respectiv zonale.

La Mulți Ani, români! La Mulți Ani, România!

Programul întregii zile este următorul:

Program artistic în Piața Corneliu Coposu:

Ora 12:00

 • Costel Popa Ansamblul folcloric „Cununa Blăjelului”
 • Ansamblul folcloric „Doina Dîrlosului”
 • Ansamblul folcloric „Purtata”
 • Veta Biriș

Program cultural în Sala de ședințe ,,Daniel Thellmann’’

 • 12.30 – Lansare de carte: „Mediașul și personalități medieșene oglindite în filatelia locală și națională”. Autori Romeo Stoia și Liviu Pintican Juga, coordonator Helmuth Knall
 • 13.30 – „Dezvelirea unui ansamblu de plăci comemorative cu primarii Mediașului începând cu anul 1559 și până în prezent”

Ceremonial militar și religios în Piața Corneliu Coposu:

Ora 14:30

 • Începerea ceremoniei militare
 • Prezentarea onorului
 • Salutul Drapelului Intonarea Imnului Național al României
 • Oficierea Serviciului Religios
 • Rostirea de alocuțiuni de către oficialitati
 • Depuneri de coroane
 • Realizarea dispozitivului de defilare
 • Defilarea detașamentelor militare

Festivalul „Mediaș – Cetate Seculară”

Sala Traube va găzdui în perioada 8 – 9 decembrie 2017 cea de-a 34-a ediție a festivalului concurs de muzică folk „Mediaș – Cetate Seculară”. Organizat de către Primăria Mediaș, în parteneriat cu Asociația Culturală Mediaș-Cetate Seculară, festivalul este cel mai longeviv, din această categorie, din țara noastră. În cele două zile ale manifestării, pe lângă participanții înscriși în competiție, vor avea loc și recitaluri  ale unor artiști deja consacrați. Programul celor două seri este următorul:

Vineri, 8 decembrie:
Ora 17:00 – Concurs
Ora 19:30 – Recital „Constelație Bizară” (câștigătorii ediției 2016 a „Mediaș – Cetate Seculară”)
Ora 20:00 – Recital Virgil Suciu
Ora 20:30 – Recital Magda Puskas & Rareș Suciu
Ora 21:00 – Recital Walter Ghicolescu

Sâmbătă, 9 decembrie:
Ora 18:00 – Gala Laureaților
Ora 19:00 – Recital Grupul Moto
Ora 19:30 – Recital Adrian Bezna
Ora 20:00 – Recital Daniel Iancu
Ora 20:30 – Recital Ducu Bertzi & Friends

Intrarea la manifestare este liberă.

Mai multe detalii puteți afla accesând pagina http://medias-cetateseculara.ro/2017/