Spectacol de Teatru Noi și Atât – 24.03.2019

Primăria Municipiului Mediaș vă invită duminică, 24 martie, la Sala Traube, la un spectacol de teatru, începând cu ora 18.00, susținut de către trupa medieșeană de teatru Noi și Atât.
Cu ocazia Zilei Internaționale a Teatrului actorii trupei de teatru Noi și Atât vor pune în scenă comedia ’’Fabula tainei bine păstrate’’ și sceneta „Șiretenia și dreptatea judecatorului” de Alejandro Casona, dând viață unor personaje care, cu siguranță, vă vor încânta.
Preţul unui bilet este 10 lei, iar intrarea este liberă pentru persoanele sub 18 ani, în limita locurilor disponibile. Adulţii care doresc să participe la spectacole îşi pot lăsa copii într-o încăpere special amenajată la Sala Traube pentru încă un bilet în valoare de 10 lei. Copilaşii se vor putea juca, vor putea colora şi desena, sub supraveghere atentă, în timp ce părinţii se vor putea delecta la spectacolul de teatru.
Biletele au fost puse în vânzare la Centrul de Informare Turistică Mediaş, str. N. Iorga, nr.2, deschis de luni până vineri, între orele 8 – 16.

”Marșul pentru Viață 2019” – 22.03.2019

Pe 22 Martie, PARTICIPĂ la Marșul pentru Viață Mediaș 2019 ❗️

Evenimentul va debuta, la ora 16.30, la Catedrala Ortodoxă ,,Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” cu o rugăciune comună după care va urma un marș pe traseul Piața Andrei Șaguna – Spitalul Municipal Mediaș – Str. I. G. Duca – Piața Regele Ferdinand I – Str. Nicolae Iorga – Piața Andrei Șaguna.

Evenimentul este organizat de către Protopopiatul Ortodox Român în parteneriat cu Primăria Municipiului Mediaș.

„UNIC DIN PRIMA SECUNDĂ” este tema Marșului pentru viață din acest an și afirmă unicitatea și valoarea infinită a fiecărei persoane încă din prima clipă a vieții.

Este nevoie ca societatea să valorizeze mai mult darul vieții și să sprijine femeile în criză de sarcină. Fiecare copil, de dinainte de a fi născut, se distinge de orice alt om de pe planetă, are ADN propriu și o menire foarte specifică în această lume, pe care nimeni nu o poate înlocui.

Concurs Județean de Muzică Vocal – Instrumentală – 22.03.2019

Clubul Copiilor Mediaș organizează ediția a doua a Concursului Judeţean de muzică vocal-instrumentală. Concursul este inclus în Calendarul Competițiilor Școlare și al Activităților Educative din județul Sibiu și se va desfășura la Sala Traube din Mediaș în data de 22 martie, ora 15:00. Din fiecare școala pot participa maxim 3 elevi/grupuri la fiecare secţiune din cele patru categorii de vârstă.
Pentru că în acest an se împlinesc 60 de ani de la înființarea instituției, Clubul Copiilor Mediaș în parteneriat cu Primăria Municipiului Mediaș, organizează în aceeași zi de la ora 18:00 un Concert aniversar. În cadrul concertului vor cânta foști și actuali elevi ai clubului: Lea Muszka, Virgil Suciu, Claudiu Șimon, Alexandru Benko si Emanuel Varga, împreuna cu formația Dinamic.
În holul Sălii Traube spectatorii vor putea vedea o expoziție cu fotografii din cei 60 de ani de activitate ai fostei Case a Pionierilor, expoziție de pictură si lucrări ale elevilor de la diverse cercuri, iar in cadrul concertului vor fi proiectate câteva imagini document, realizate în anul 1972.
Intrarea la cele două evenimente este liberă.

”Sărbătorim împreună” – Expoziție de Artă Plastică – 14.03.2019 – 10.04.2019

Primăria Municipiului Municipiului Mediaș, în colaborare cu Școala Gimnazială „Bathory Istvan” Mediaş, organizează Expoziție temporară de Artă Plastică: ”Sărbătorim Împreună”.
Vernisajul expoziţiei va avea loc joi, 14 martie, ora 16:00, la sediul Muzeului Municipal Mediaș, Str. M. Viteazu, Nr. 46.
În cadrul expoziției expun elevii: Albu Andreea, Biro Arpad Florian, Bisericaru Noémie, Borsos Kamélia, Catalan Takács, Kis Robert, Fülöp Noémie, Gașpar Maria Eliza, Halász Adrienn, Láng Timea-Erika, Lázár Péter, Sándor Anna, Szakács Timea Béata și Varga Timea Emese.
Expoziţia de artă plastică a elevilor Şcolii Gimnaziale „Bathory Istvan” Mediaş comemorează Revoluţia de la 1848, o dovadă a faptului că municipiul Mediaş este un exemplu de urmat în afirmarea diversităţii culturale şi lingvistice caracteristică Transilvaniei.
Expoziţia va fi deschisă în perioada 14 martie – 10 aprilie, 2019.

Spectacol de teatru – ”O noapte furtunoasă” – 16.03.2019

Primăria Municipiului Mediaş vă invită la spectacolul de teatru „O Noapte furtunoasă”, în data de 16 martie, la Sala Traube, începând cu ora 18.00.
Actorii Teatrul de Artă Deva vor pune în scenă piesa în care este prezentată o lume defectuoasă, parazitară.
Preţul unui bilet este 10 lei, iar intrarea este liberă pentru persoanele sub 18 ani, în limita locurilor disponibile. Adulţii care doresc să participe la spectacole îşi pot lăsa copii într-o încăpere special amenajată la Sala Traube pentru încă un bilet în valoare de 10 lei. Copilaşii se vor putea juca, vor putea colora şi desena, sub supravehere atentă, în timp ce părinţii se vor putea delecta la spectacolul de teatru.
Biletele au fost puse în vânzare la Centrul de Informare Turistică Mediaş, str. N. Iorga, nr.2, deschis de luni până vineri, între orele 8 – 16.

“Tu hotărăşti imaginea Mediaşului pe Sibcoin“ – concurs 1.03.2019 – 20.03.2019

Primăria Municipiului Mediaş, în calitate de membru al Consorţiului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană, organizează concursul “Tu hotărăşti imaginea Mediaşului pe Sibcoin“, un concurs ce premiază cele mai bune propuneri şi elemente grafice care să apară pe feţele monedei Mediaşului Sibcoin 2019.
Propunerile pot fi depuse prin completarea formularului disponibil online pe site-ul www.sibiugastronomia.ro si www.visitmedias.com, cuprinzând propunerea unei personalități din Mediaș pentru prima fațetă și o imagine reprezentativă pentru zonă pe a doua fațetă, alături de motivarea propunerilor. Termenul pentru primirea propunerilor este 20 martie 2019, ora 24.00.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să accesaţi www.sibiugastronomia. ro sau www.visitmedias.com.
Le dorim succes tuturor participanţilor!

Spectacol Folcloric ”Dor de primăvară” – 10.03.2019

Primăria Municipiului Mediaş organizează ,,Dor de primăvară’’, un spectacol folcloric de excepţie susţinut de Ansamblul ,,Purtata’’ Mediaș și invitații lor.
Vor cânta pentru dumneavoastră: Jeni Banea, Luminița Dejan, Cosmina Fulea, Aurelian Suciu, Costel Popa, alături de Diana Crețu, Bianca Crețu și Radu Dumitru.
Vă așteptăm Duminică, 10 martie 2019, la Sala Traube, de la ora 18.00 să întâmpinăm împreună prin intermediul cântecului și dansului popular venirea primăverii. Intrarea este liberă.

 

Atelier de creație la Biblioteca Municipală Mediaș – 5.03.2019

Primăria Municipiului Mediaş a organizat marţi, 05 martie, un atelier de creaţie la Biblioteca Municipală ’’St. L. Roth’’ Mediaş.
Elevii claselor a II – a A şi B ai Şcolii Gimnaziale ’’Mihai Eminescu’’ Mediaş, îndrumaţi de profesor învăţământ primar Camelia Ciugudean şi Emilia Muntean, au confecționat decoraţiuni de primăvară şi au citit poezii prin care să ureze bun venit noului anotimp. Evenimentul face parte din programul ’’Şcoala Altfel’’ al Şcolii Gimnaziale ’’Mihai Eminescu’’ Mediaş şi s-a desfășurat între orele 9.00 – 11.30.

 

”Amintiri și vise” – expoziție Tudor Turcu – 5.03.2019

Primăria Municipiului Mediaș organizează la sediul Muzelui Municipal Mediaș o expoziție personală de pictură, intitulată ”Amintiri și Vise”, semnată de artistul medieșean Tudor Turcu.
Tudor Turcu s-a consacrat în ultima perioadă ca un veritabil și polivalent artist, reușind să îmbine cu succes muzica și pictura, fiind un binecunoscut solist vocal și artist plastic. El are în palmares peste 60 de expoziții de pictură și grafică de grup, atât naționale cât și internaționale, dar și numeroase expoziții personale. Revine acasă la Mediaș pe simezele Muzeului Municipal chiar de ziua lui de naștere cu cea de-a 10-a expoziție personală de pictură intitulată: „Amintiri și Vise”.
Vernisajul expoziţiei a avut loc marți, 5 martie, ora 18:00, la sediul Muzeului Municipal Mediaș, Str. M. Viteazu, Nr. 46.
Expoziţia va fi deschisă în perioada 5 martie – 5 aprilie, 2019.

  

”D’ale lui Caragiale” – spectacol teatru – 2.03.2019

Primăria Municipiului Mediaş, în colaborare cu Compania New Talents, a organizat Spectacolul „D’ale lui Caragiale”, sâmbătă 2 martie, la Sala Traube, începând cu ora 11.
Spectacolul a debutat cu decernarea premiilor pentru elevii care au participat la Cursul de Teatru organizat de binecunoscutul actor Lucian Dragotă în perioada octombrie 2018 – ianuarie 2019, şi a continuat cu spectacolul „D’ale lui Caragiale”, în regia lui Lucian Dragotă.