Sala Traube (Prezentare)

Casa de Cultură a Municipiului (Sala Traube) a luat fiinţă în anul 1950, pe lângă Raionul Mediaş. În anul 1962, Casa de Cultură  trece de la Raionul Mediaş la oraşul Mediaş. După ce a fost parţial renovată, Sala Traube a fost redeschisă în data de 20 mai 2005. Procesul de modernizare a continuat şi în anii următori, iar astăzi putem vorbi despre o sală modernă cu care municipiul Mediaş se poate mândri, o sală care a devenit un punct de reper pe harta culturală a Mediaşului.

Sala Traube este destinată tuturor membrilor comunităţii locale, asigură accesul la cultură, educaţie şi la o bună dezvoltare a personalităţii celor care urmăresc spectacolele, indiferent de vârstă  şi în egală măsură. Sala găzduieşte peste 100 de acţiuni anual şi oferă cadrul ideal pentru desfăşurarea unei game variate de manifestări culturale : spectacole de teatru, festivaluri, concerte de muzică clasică dar şi pop, rock, dance, serbări şcolare precum şi alte tipuri de activităţi: şedinţe, conferinţe, seminarii, întruniri publice, proiecţii de film sau diapozitive.

Sala Traube este structurată astfel:

– 1 sală de spectacole cu balcon însumând un număr total de 443 locuri
Dimensiunile scenei (deschidere 7 m, adâncime 8 m), sistemul de lumini şi sunet performant şi acustica deosebită a sălii de spectacol permit desfăşurarea în condiţii excelente a tuturor tipurilor de manifestări inclusiv a spectacolelor de dansuri folclorice sau moderne, festivaluri sau alte manifestări de mare anvergură.
– 2 cabine (cabinele sunt dispuse în spatele scenei şi sunt dotate cu: oglinzi, mese pentru machiaj, scaune, cuiere etc. )
– 1 sală de balet (cu oglinzi) recent renovată
– 1 sală pentru protocol
– 1 birou modern

Program de funcţionare:

Sala Traube  este deschisă zilnic între orele 8.00 şi16.00,  cu excepţia zilelor când sunt programate repetiţii sau activităţi. În aceste cazuri,  programul se poate prelungi  până la ora 22.00.
Biroul din incinta sălii  este deschis  de  luni până vineri intre  orele 8.00 şi 16.00.
Sâmbăta şi duminica – închis, cu excepţia zilelor în care sunt programate activităţi .

Anul 2015,  a însemnat pentru conducerea Salii Traube , valorificarea la maxim a unei structuri organizatorice şi profesionale , ajunsă la  nivelul solicitat de misiunea instituţiei noastre. Aşa se face că, în anul 2015 am reuşit să realizăm mai multe activităţi culturale şi s-au încheiat mai multe contracte de închiriere a Sălii Traube decât în anul precedent, asta chiar şi în condiţiile în care tot anul am funcţionat cu minimum de personal, lipsa fiind suplinită prin creşterea eficienţei şi ore suplimentare realizate de toţi angajaţii instituţiei.
Obiectivele propuse în strategia instituţiei , au fost duse la îndeplinire, şi au dat naştere unor noi deschideri spre proiecte, cultură, parteneriate şi colaborări pentru 2016.

PLANUL SĂLII TRAUBE