Sala Traube (Prezentare)

Casa de Cultură a Municipiului (Sala Traube) a luat fiinţă în anul 1950, pe lângă Raionul Mediaş. În anul 1962, Casa de Cultură  trece de la Raionul Mediaş la oraşul Mediaş. După ce a fost parţial renovată, Sala Traube a fost redeschisă în data de 20 mai 2005. Procesul de modernizare a continuat şi în anii următori, iar astăzi putem vorbi despre o sală modernă cu care municipiul Mediaş se poate mândri, o sală care a devenit un punct de reper pe harta culturală a Mediaşului.

Sala Traube este destinată tuturor membrilor comunităţii locale, asigură accesul la cultură, educaţie şi la o bună dezvoltare a personalităţii celor care urmăresc spectacolele, indiferent de vârstă  şi în egală măsură. Sala găzduieşte peste 100 de acţiuni anual şi oferă cadrul ideal pentru desfăşurarea unei game variate de manifestări culturale : spectacole de teatru, festivaluri, concerte de muzică clasică dar şi pop, rock, dance, serbări şcolare precum şi alte tipuri de activităţi: şedinţe, conferinţe, seminarii, întruniri publice, proiecţii de film sau diapozitive.

Sala Traube este structurată astfel:

– 1 sală de spectacole cu balcon însumând un număr total de 443 locuri
Dimensiunile scenei (deschidere 7 m, adâncime 8 m), sistemul de lumini şi sunet performant şi acustica deosebită a sălii de spectacol permit desfăşurarea în condiţii excelente a tuturor tipurilor de manifestări inclusiv a spectacolelor de dansuri folclorice sau moderne, festivaluri sau alte manifestări de mare anvergură.
– 2 cabine (cabinele sunt dispuse în spatele scenei şi sunt dotate cu: oglinzi, mese pentru machiaj, scaune, cuiere etc. )
– 1 sală de balet (cu oglinzi) recent renovată
– 1 sală pentru protocol
– 1 birou modern

 

PLANUL SĂLII TRAUBE