Eminescu în lumea contemporană

Ca în fiecare an Biblioteca Municipală „St.L.Roth” Mediaş îşi deschide porţile cu primul eveniment al anului dedicat aniversării marelui poet naţional Mihai Eminescu.
Pentru a omagia una din cele mai importante manifestări din literatura poporului român, în cadrul Zilei Culturii Naţionale, Primăria Municipiului Mediaș, prin Directia Cultură, Învăţământ, Sănătate, Tineret, Sport, Turism, Relaţii Publice și Relația cu ONG, organizează la Biblioteca municipală ”St.L. Roth”, în data de 16 ianuarie 2023, ora 9:30, manifestarea ”Eminescu în lumea contemporană” alături de elevii Liceului Teoretic „Roth – Oberth”, clasa a XI-a Filologie, îndrumați de doamna profesor Daniela Aparaschiţei.
A fost realizat un chestionar despre poetul Mihai Eminescu, care a fost distribuit în orele de Literatura romană la diferite clase ale liceului. Elevii au răspuns la întrebările din chestionar, argumentând la final de ce Eminescu este poet naţional. Răspunsurile acestora vor fi citite şi dezbătute în cadrul evenimentului „Eminescu în lumea contemporană”, după care se vor lectura câteva poezii aparţinând poetului naţional.
De asemenea cei care trec pragul bibliotecii pot admira expoziţia de carte dedicată evenimentului omagial : „Eminescu – Luceafărul poeziei româneşti”, alcătuită dintr-o bogată colecţie de carte în limbile română, germană şi maghiară, care cuprinde unele din cele mai frumoase poezii ale Luceafărului poeziei româneşti.

sursă media