Ziua Universală a Iei

Cu ocazia Zilei Universale a Iei, Primăria municipiului Mediaș prin Directia Cultură, Învăţământ, Sănătate, Tineret, Sport, Turism, Relaţii Publice cu ONG a a organizat joi, 24 iunie, începând cu ora 10:00, activități dedicate bluzei tradiționale românești, în curtea Muzeului Municipal Mediaş.
Deschiderea Târgului a fost făcută grădiniţele din oraşul Mediaş care au susţinut o manifestare artistică de voie bună, cântec, joc cu dansuri şi cântece populare. Grupul Târnavele a organizat ateliere de meşteşugărit pentru copii.
Din programul acestui an nu au lipsit târgul de ii, ţesături şi obiecte tradiționale, produse locale. În curtea Muzeului a fost organizată o expoziţie de planşe din colecţia: “Motive decorative pe IA românească”.
Începând cu ora 17:00, a avut loc  o Şezătoare cu invitaţi de seamă din comunităţile din jurul Mediaşului: părintele Achim Sărăşan, Surdu Nela (Boian), Asociaţia Vise Îndrăzneţe (Aţel), Femeile de la Ţopa (Mureş), Nicu Stoica (Blăjel), Ana Săcădat (Alma), Grupul Vocal Târnavele si Costel Popa, care au încheiat programul de Ziua Iei.