Scenariul Roșu – expoziție de pictură și desen

Primăria Municipiului Mediaș, prin Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret organizează în mediul online expoziția temporară de artă plastică Scenariu Roșu, în colaborare cu Școala Gimnazială ”Bathory Istvan”, Școala Gimnazială ”C. I. Motaș” și Școala Gimnazială Nr. 7 din Mediaș.
Expoziția este realizată în cadrul unui parteneriat al acestor instituții cu Muzeul Municipal Mediaș și prezintă publicului peste 73 de picturi și desene ale elevilor claselor VI – VIII de la școlile amintite, într-un proiect coordonat de către profesorul Sorin Pănăzan.
Titlul expoziției, ”Scenariul Roșu”, atrage atenția publicului asupra situației sociale pe care o traversăm cu toții în ultimul timp. În această perioadă plină de restricții și îngrădiri, unii dintre elevi au ales să își petreacă timpul liber într-un mod mai aparte, și anume pictând sau desenând. Acești copii au ales să rupă blocajul restricțiilor prin intermediul imaginației, al artei. Arta te ajută să evadezi din cotidian, din rutină, și în același timp te lasă să visezi, să speri la mai bine.
Expoziția poate fi vizitată accesând http://cultura.primariamedias.ro/expozitii-temporare

SURSE MASS-MEDIA:     NOVA TV