Iată, vin colindători !

În pragul sărbătorilor de iarnă Primăria municipiului Mediaș aduce spiritul Crăciunului și frumoasele obiceiuri și tradiții românești mai aproape de casele dumneavoastră printr-o serie de concerte de colinde și  datini strămoșești, susținute de interpreți de muzică populară îndrăgiți medieșenilor precum și cete de colindători și grupuri instrumentale invitate.

Spectacolele vor avea loc în diverse zone și cartiere ale orașului și se vor desfășura după următorul program: în data de 21.12.2021 în Ighișul Nou (centrul localității) începând cu ora 16.00 și cartier Vitrometan (zona parcului), începând cu ora 17.00, iar în data de 22.12.2021 în cartierul Gura Câmpului (zona complexului comercial), începând cu ora 16.00 și cartierul După Zid (zona locului de joacă), începând cu ora 17.00.  

Concertele vor fi susținute de artiștii de muzică populară : Ciprian și Mihaela Istrate, acompaniați de Grupul instrumental ,,Ceterașii de pe Câmpie’’, Costel Popa, Cristian Fodor, Aurelian Suciu, Narcisa Luncan, Cosmina Fulea, surorile Diana și Bianca Crețu, Emilia Muntean, Aurica Bacea și Dan Filuț Tabără. Un moment special în cadrul evenimentului va fi prezența Cetei de colindători din Dolheștii Mici (jud. Suceava) care vor prezenta câteva jocuri și obiceiuri tradiționale de Crăciun din zona Bucovinei.