Primăria Medias premiază cititorii în Anul Centenarului Marii Uniri

Miercuri, 19 septembrie, de la ora 13.00, Primăria Mediaș va organiza la sediul Bibliotecii Municipale ,,St. L. Roth’’ un eveniment cultural, în cadrul căruia va premia cititorii care au lecturat cele mai multe cărți în Anul Centenarului Marii Uniri.

Vor fi premiate cinci categorii de cititori, în funcție de vârsta lor: până la 14 ani, 15 – 25 ani, 26 – 40 ani, 41 – 60 ani și după 61 de ani.

Totodată, va fi prezentat Softul de bibliotecă Liberty5 care este o aplicație Internet / Intranet ce înglobează concepte de programare de ultima oră și include mai multe facilități, printre care: achizitii, catalogare, inventar, seriale, circulație, împrumut inter-bibliotecar, catalog on-line. În plus, sistemul deține facilități speciale pentru interconectarea bibliotecilor, precum și pentru catalogarea și accesarea la distanță a resurselor electronice.

Special pentru cei care au trecut pragul instituției de cultură în anul 2018 este pregătit un recital al îndrăgitului, actor, scriitor și muzican Lucian Dragotă și vor fi prezentate cărțile autoarei Laura Baban despre un cățel minunat pe nume TIC.  

Lucian Dragotă, preotul din grupul ,,Vacanța Mare’’ revine la Mediaș și pentru a avea un moment interactiv cu tinerii care doresc să urmeze cursurile Școlii de actorie New Talent, pe care a înființat-o în anul 2005. El va împărtăși din tainele actoriei și va încerca să descopere talentele celor care visează să pătrundă în lumea teatrului și a filmului. Lucian Dragotă a înregistrat 3 albume,  două de muzică rock numite ,,Anotimpuri’’ și ,,Black/White’’, muzica și versurile aparținându-i artistului din Câmpulung Moldovenesc. Al treilea album este de colinde cu compoziții proprii și colinde cunoscute.

Programul manifestării va fi următorul:

13.00 – Primirea invitaților

13.30 – Moment artistic cu actorul Lucian Dragotă

13.45 – Prezentare Soft Liberty5  cu Vladimir Munteanu de la Softlink

14.00 – Recital la chitară cu actorul Lucian Dragotă

14.15 – Prezentare carte ,,Domnul Tic și alte iubiri de pe Mușatini’’  de  Laura Baban

14.30 – Premierea cititorilor care au lecturat cele mai multe cărți

14.45 – Moment interactiv cu actorul Lucian Dragotă

15.00 – Încheierea manifestării