Mediaș Bike Marathon

Sâmbătă, 11 septembrie 2021, municipiul Mediaș a găzduit cea de a IV-a ediție a competiției de tip cross country „Mediaș Bike Marathon“, un eveniment sportiv de excepție, la care s-au înscris aproape 700 de sportivi, amatori și licențiați, atât din țară, cât și din străinătate. Ca element de noutate, cea de-a 4-a ediție a Mediaș Bike Marathon a găzduit și Campionatul Național de XCM din cadrul Federației Române de Ciclism (FRC). Întregul eveniment a fost organizat de către Primăria Municipiului Mediaș și Asociația Clubul Sportiv Next Sports Blăjel, în parteneriat cu Asociația DIANTHUS Mediaș, Asociația MEDIAȘ 750 de ani și comunitatea locală de cicliști, cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Sibiu și cofinanțat de către Consiliul Județean Sibiu.
Ca și la edițiile precedente, competiția a cuprins trei probe principale distincte, diferite ca și lungime și grad de dificultate: traseul de 25 de km, traseul de 40 de km și traseul de 75 de km. Fiecare probă a avut categorii diferite de vârstă, atât la feminin cât și la masculin. Pe lângă numărul record de participanți ai acestei ediții, o altă premieră a constat în înscrierea probei de 75 de km în cadrul Campionatului național de XCM (cross country marathon), sub egida Federației Române de Ciclism. La solicitarea participanților, organizatorii au introdus anul acesta și secțiunea de e-bike, desfășurată pe traseul de 40 de kilometri, la care au concurat 12 sportivi, pe biciclete electrice.
De asemenea, pentru cei mai mici iubitori ai ciclismului, a fost organizată din nou secțiunea „Kids Race“, la care au participat 88 de copii, cu vârste cuprinse între 5 și 13 ani. Toți copiii s-au bucurat de medalii de finisher, iar câștigătorii au primit premii constând în produse de ciclism și cupe personalizate. Pentru aceștia, traseul a fost amenajat pe diferite distanțe, corespunzătoare categoriilor de vârstă, pe strada Honterus din municipiul nostru, de unde s-a dat startul și la celelalte categorii ale competiției.