Lansarea Titlului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană la Mediaș, 13.02.2019

Primăria Municipiului Mediaș a organizat în data de 13 februarie 2019, evenimentul „Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană 2019“ la Restaurantul Reya.
Gazda evenimentului, Primarul Municipiului Mediaș, domnul Gheorghe Roman i-a întâmpinat pe doamna președinte Diane Dodd cât și pe delegații Regiunilor Gastronomice Europene, cu pâine și sare.
Domnul primar le-a mulțumit delegaților, cât și tuturor persoanelor prezente pentru implicarea lor în derularea proiectului. În cadrul evenimentului au mai luat cuvântul domnul Gheorghe Aldea – Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu și domnul Marcel Luca – Vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu.
Expozițiile au fost realizate cu produse ale fabricilor autohtone, care continuă să păstreze tradițiile meșteșugărești, precum Emailul, Teracota, Medimpact, Transilvania Glass. Oaspeții au putut astfel admira produse de calitate, au putut să guste rețete gătite de restaurante din Mediaș și din zonă, pentru a căror preparare s-au folosit produse achiziţionate de la micii producători locali cât și să deguste vinuri provenite de la o podgorie autohtonă, fiind apreciată inițiativa unui antreprenor local care a reușit să readucă în atenție tradiția viticolă specifică Mediașului, toate acestea având parte de un real succes.
Invitații au avut parte și de o prezentare a Mediașului, discursuri ale oficialităților, dar și momente artistice prezentate de către talentații copii care activează în cadrul Clubului Copiilor Mediaș, coordonați de prof. Claudiu Șimon.