250 ani de la nașterea lui Michael de Heydendorff cel Tânăr

În anul 2019 se aniversează 250 ani de la nașterea lui Michael de Heydendorff cel Tânăr și ne oferă ocazia pentru a aminti de meritele familiei Conrad de Heydendorff pentru Mediaș și Transilvania.
La inițiativa Forumului Democrat al Germanilor din Mediaș, a Parohiei Evanghelice C.A., a Asociației Locului Natal Mediaș (Heimatgemeinschaft Mediasch e.V.) din Germania și a unor membri ai familiei Conrad von Heydendorff, în colaborare cu Primăria Municipiului Mediaș, se va realiza un eveniment comemorativ în 25 septembrie 2019, ce constă în amplasarea și dezvelirea festivă a unei plăci comemorative pe fațada casei din Piața Regele Ferdinand I nr. 1, aflată pe vremuri în posesia lui Samuel Conrad de Heydendorff.
De asemenea, se va organiza o micro-sesiune științifică dedicate vieții și activității membrilor familiei Heydendorff în contextul vremurilor în care au trăit, un vernisaj al unei expoziții în incinta Muzeului Municipal și Memento Mori la mormântul familiei Heydendorff din cimitirul evanghelic de la Mediaș.